Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας

Διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία του χωρίου Κάινα πραγματοποίησαν το μεσημέρι, τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων του νομού Χανίων εξαιτίας της ομαδικής δηλητηρίασης...
30 σκυλιών, που έγινε χθες. Τα ζώα ζούσαν σε ιδιωτικό καταφύγιο εκτός του οικισμού.

Η Βρετανίδα Λίντα Λούκας το 2008 δημιούργησε σε ιδιόκτητη έκταση στα Χανιά στην περιοχή Κάινα ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα. Το καταφύγιο αυτό, που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον οικισμό, φιλοξενεί περισσότερα από 100 σκυλιά, τα οποία η κα Λούκας συντηρεί με δικά της έξοδα (δωρεές, χορηγίες).

Όλα αυτά τα χρόνια η κα Λούκας είναι αποδέκτης των αντιδράσεων των ντόπιων, οι οποίοι ενοχλούνται από τα σκυλιά, που είναι σε περιφραγμένο χώρο αρκετά μεγάλο και τηρούνται εκεί οι κανόνες ευζωίας τους (φαγητό, νερό, σπιτάκια, περίθαλψη, στειρώσεις).

Αυτοί, που αντιδρούν για το καταφύγιο – που δεν είχε εξασφαλίζει άδεια λειτουργίας από τη νομαρχία – δεν φαίνονται, να ενοχλούνται καθόλου για τα εγκλήματα, που συμβαίνουν καθημερινά εις βάρος των ζώων στην Κρήτη.

Δεν τους είδαμε, να αντιδρούν για τις φόλες, για τα βαρελόσκυλα, για τα σκελετωμένα ζώα, για τα ιδιόκτητα - που περνούν μαρτυρική ζωή - αφού αρκετοί είναι εκείνοι, που δεν τους προσφέρουν ούτε κτηνιατρική περίθαλψη, ούτε επαρκή ποσότητα φαγητού και νερού.

Αυτοί οι άνθρωποι, που ενοχλούνται από το καταφύγιο, και αποδίδουν στην ύπαρξη του όλα τα δεινά, που πλήττουν τα Χανιά, χθες βράδυ δηλητηρίασαν 30 από αυτά τα σκυλιά, αφού έριξαν φόλες μέσα στον περιφραγμένο χώρο.

Ενημερώθηκε και το BBC

Άλλο ένα δείγμα του πολιτισμού μας και της κρητικής λεβεντιάς! Σύμφωνα με πληροφορίες καθώς το καταφύγιο ανήκει σε Βρετανίδα υπήκοο έχει ενδιαφερθεί για το θέμα και το BBC, το οποίο φυσικά και θα εκθέσει τη χώρα μας παγκοσμίως, αφού και αυτό το έγκλημα αποδεικνύει πόσο ουσιαστικά απολίτιστοι και βάρβαροι είμαστε!

Τόσο η κα Λούκας όσο και οι εθελοντές (από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες), οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς υπηρεσίες φρόντιζοντας τα ζώα, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους καθώς μάζευαν τα πτώματα των ζώων.

Όλοι αυτοί, όταν γυρίσουν στις πατρίδες τους, τι θα λένε για τους Έλληνες; Τι θα λένε για τους Κρητικούς; Τι θα λένε για την ηθική μας; Για τον σπουδαίο πολιτισμό μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου